19-08-05

Natuurlijk Zulte VZW stelt zich voor

Iedereen is geboeid door natuur en milieu.  De  natuur en het milieu, het zijn twee begrippen geworden.  We kunnen met z’n allen de natuur sparen door zuinig om te gaan met het milieu.  Om aan te zetten tot respect, begrip, zorg voor beide bestaan er o.a. natuurverenigingen en de groene partij(en).

Voor velen onder ons zijn die net iets , te excentriek, te gefascineerd, te idealistisch.  En dat is net wat wij niet willen zijn.

 

Natuurlijk Zulte vzw’ moet een vereniging worden van mensen in Zulte, voor mensen in Zulte.

We willen onze medeburgers laten weten dat Zulte nog mooi is en dat er iets kan gedaan worden om dat nog te verbeteren.  Zonder het te weten zijn er al veel mensen bezig om zich om hun eigen milieu, hun eigen stukje natuur (de tuin, het huis, de leefomgeving, de gewoontes) te bekommeren.  Dat mag gezien worden. En die kennis mag overgedragen worden.  Daar gaan wij aan werken.

Ives en Lindsy Claeys, Ignace Degreef en Sofie Dierick.  Vier namen, vier mensen die iets willen beginnen om Zultenaars aan te sporen mee te doen met hun ideeën.

 

Die ideeën zijn niet excentriek, wij komen niet in protest, wij zijn niet ‘de groene’, wij breken geen projecten af.  Nee, wij denken positief en willen jullie, Zultenaars en wie weet ook niet-Zultenaars motiveren om iets te doen met of in de natuur en met respect voor het milieu.   Wij zullen enkel acties doen met het oog op educatie gekoppeld aan sport, jeugd en jongeren.

 

Ives en Sofie zijn twee compostmeesters (en rasechte Zultenaars) en Sofie was actief vrijwilliger bij werkgroep Leievallei van Stichting Omer Wattez vzw.  Het idee broeide samen een vereniging te starten, zonder de ‘groene’ achtergrond, zonder aanwijzende vinger.  Daarom werd een punt gezet achter de medewerking bij stichting Omer Wattez en zal totaal los daarvan gewerkt worden.

 

Om een idee te geven van enkele van de acties die we uitwerken, kunnen we het volgende reeds verraden:

Ÿ          Fietstocht rond het thuiscomposteren (veel mensen composteren op hun eigen manier en het werkt en dat willen we laten zien)

Ÿ          Fietstocht rond ecologisch wonen (herhaling)

Ÿ          Demonstratie verhakselen van hout

Ÿ          Concrete sensibilisatie rond afvalpreventie

Ÿ          Zwaluwhuisjes bouwen

Ÿ          Musseninventarisatie

Ÿ          Energiezuinig huishouden

Ÿ          Kriebelbeestjes in je tuin

Ÿ          Paddenoverzet in Torrestraat (verderzetten)

Ÿ          Open-tuin-dagen in Zulte

Ÿ          En nog veel meer ….

 

Alle acties zijn educatief opgebouwd worden en staan open voor kinderen, jongeren, volwassenen, gepensioneerden, in gezinsverband of voor alleenstaanden, zijn, kortom voor iedereen.

Iedereen kan iets bijleren, zich amuseren, vrienden maken, …


12:30 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |