15-03-06

Zwerfvuilactie Natuurlijk Zulte VZW

‘Zwerfvuil, niet bij ons!’ is een actie van IVM en de 19 deelnemende gemeenten die ten strijde gaan tegen zwerfvuil.  In de tweede helft van maart wordt een campagne uitgewerkt om het zwerfvuil uit het straatbeeld te krijgen.

 

Zwerfafval wordt het hele jaar door opgeruimd.  Dit kost de gemeente handenvol geld aan personeel, transport- en verwerkingskosten.  Deze kosten worden nadien aan de burgers doorgerekend.  We betalen dus allemaal de rekening voor het onverantwoord gedrag van anderen.  De IVM en de gemeenten willen met deze lenteschoonmaak de burgers attent maken op de problematiek omtrent het zwerfvuil en de aanzet geven tot een milieuvriendelijker gedrag.

 

Plaatselijke verenigingen

Ook in Zulte vinden allerlei acties plaats door de plaatselijke verenigingen.  Volgende verenigingen doen mee: Wild Beheer Eenheid Zultoutem (18/03 van 9 tot 13 uur), KWB Olsene 18/03 van 9-12 uur), Landelijke Gilde Machelen (19/03 van 9 tot 12 uur) en Natuurlijk Zulte vzw.

 

Gezocht:

Natuurlijk Zulte vzw is nog op zoek naar mensen die willen helpen de handen uit de mouwen te steken op zaterdag 25 maart.

Wij verzamelen tegen 13.30 u op het kerkplein van Olsene.  Van daaruit vertrekken we per wagen naar de ontzwerfvuilen straten rond het kerkplein van Olsene en de Kerkstraat.

Het afval wordt verzameld in een remorque met diverse recipiënten met het oog op gescheiden inzameling.  Tegen 16.00 u wordt het afval naar het containerpark gebracht om daar selectief in de juiste containers te werpen.

 

Voor iedere deelnemer zijn een veiligheidsvestje, handschoenen en een drankje voorzien.

19:54 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.