17-04-06

Lagere school De Leiebloem uit Machelen haalde samen met Natuurlijk Zulte vzw zwerfvuil op

Lagere school De Leiebloem uit Machelen haalde samen met Natuurlijk Zulte vzw zwerfvuil op

In het kader van de actie van IVM die de gemeenten aanspoorde zwerfvuilacties te organiseren in de tweede helft van maart, deed de lagere school De Leiebloem uit Machelen samen met de vzw Natuurlijk Zulte een extra actie. Deze ging door op 27 april vanaf 9 u tot de middag.

Bedoeling was de volgende straten onder handen te nemen: · volledige Petegemstraat vanaf dorp tot aan Torenpark in Deinze · Leiehoekstraat (volledig)

· Rokerstraat (volledig) · Brugstraat vanaf Hoevestraat tot op de brug (misschien nog wat verder, hangt af van de tijd) · oude leiearm (de paadjes) · Vaartstraat (volledig) · Kloosterstraat (volledig)

De klassen die meewerkten waren de 4des, 5des en 6des. In totaal ging het om 130 dol enthousiaste leerlingen.

 

Door het uitvoeren van dergelijke actie dringt het pas door hoe erg het gesteld is met het zwerfvuil. Het doel van de vzw Natuurlijk Zulte is dat elke leerling doorgeeft aan leeftijdgenoten, maar ook aan ouders en familie dat weggooien of dumpen van afval langs openbare wegen moet ophouden en zwaar bestraft zou moeten worden. Hopelijk draagt iedereen zijn steentje bij om de boodschap uit te dragen.

Voor meer info over deze of voorbije acties kan de vzw Natuurlijk Zulte gecontacteerd worden via Sofie Dierick op 09/380.15.25 of natuurlijk.zulte@busmail.net

22:26 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

nen dikke proficiat Nen dikke proficiat aan alle jongens en meisjes, die met veel overgave, Zulte terug proper maakten.
Wees niet bang om de volwassenen op hun plaats te zetten indien ze de boel weer vervuilen.
Well done... schitterend initiatief en voor herhaling vatbaar.

Gepost door: Degreef Ignace | 27-04-06

De commentaren zijn gesloten.