30-04-06

EVEN PROEVEN VAN DIGITALE FOTOGRAFIE

EVEN PROEVEN VAN DIGITALE FOTOGRAFIE Het digitaal fototoestel is niet meer weg te denken uit de wereld van de fotografie. De filmrolletjes zijn aan het verdwijnen en stilletjes aan schakelt iedereen over naar digitaal fotomateriaal.

Binnenkort kan je even kennis maken met de wereld van de digitale fotografie. Tijdens deze avond kom je ondermeer te weten wat de kenmerken zijn van een goed toestel, waar je moet op letten bij het nemen van digitale foto’s en hoe je digitale foto’s kan laten afdrukken of bewaren voor het nageslacht.

Zowel zij die al digitaal fotograferen als zij voor wie dit nog compleet nieuw is, zijn van harte welkom. Breng gerust je camera mee om nog die avond zelf één en ander in praktijk om te zetten.

Hou onze site dus goed in het oog.   De voorbereidingen, onderhandelingen zijn volop bezig... Tot binnenkort.   Info: 0479/29.60.64

18:16 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-06

 De compostmeesters geven les aan het 1ste leerjaar

Op 27 april vanaf 14.10 u werd les gegeven in de gemeenteschool van Zulte aan de eerste leerjaren.

Dit kaderde in de week rond afval.  De kinderen leerden sorteren.  Daarnaast leerden ze wat in welke vuilnisbak hoort en hoe het verwerkt wordt.  PMD, glas, papier/karton, metaal, restafval en natuurlijk GFT en tuinafval horen allemaal in een aparte bak voor verwerking.

De compostmeesters van Zulte, Ives Claeys en Sofie Dierick, van Natuurlijk Zulte vzw, brachten de kinderen alles bij over het thuiscomposteren. 

Hoe moet gecomposteerd worden, hoe de compostbak moet opgezet worden, welke beestjes hier tewerk gaan, … werd bijgebracht aan de kinderen op een ludieke manier.  Hiertoe werd de compostkoffer van IVM gebruikt met allerlei materiaal zoals loepes, determinatietabellen enz.  Ineens werden ook de compostvaten op school goed op weg gezet werd een wormenbak gedemonstreerd.

 

Wie ook een info-sessie wil in zijn klas of vereniging, kan steeds contact opnemen met de compostmeesters via natuurlijk.zulte@busmail.net of op 09/380.15.25.

Onze compostmeester Sofie Dierick geeft les over thuiscomposteren.

Ives Claeys maakte het compostvat terug in orde.   Nu kan het echte werk weer beginnen.

Zo ziet een compostvat binnenin uit.

 

18:01 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-06

Lagere school De Leiebloem uit Machelen haalde samen met Natuurlijk Zulte vzw zwerfvuil op

Lagere school De Leiebloem uit Machelen haalde samen met Natuurlijk Zulte vzw zwerfvuil op

In het kader van de actie van IVM die de gemeenten aanspoorde zwerfvuilacties te organiseren in de tweede helft van maart, deed de lagere school De Leiebloem uit Machelen samen met de vzw Natuurlijk Zulte een extra actie. Deze ging door op 27 april vanaf 9 u tot de middag.

Bedoeling was de volgende straten onder handen te nemen: · volledige Petegemstraat vanaf dorp tot aan Torenpark in Deinze · Leiehoekstraat (volledig)

· Rokerstraat (volledig) · Brugstraat vanaf Hoevestraat tot op de brug (misschien nog wat verder, hangt af van de tijd) · oude leiearm (de paadjes) · Vaartstraat (volledig) · Kloosterstraat (volledig)

De klassen die meewerkten waren de 4des, 5des en 6des. In totaal ging het om 130 dol enthousiaste leerlingen.

 

Door het uitvoeren van dergelijke actie dringt het pas door hoe erg het gesteld is met het zwerfvuil. Het doel van de vzw Natuurlijk Zulte is dat elke leerling doorgeeft aan leeftijdgenoten, maar ook aan ouders en familie dat weggooien of dumpen van afval langs openbare wegen moet ophouden en zwaar bestraft zou moeten worden. Hopelijk draagt iedereen zijn steentje bij om de boodschap uit te dragen.

Voor meer info over deze of voorbije acties kan de vzw Natuurlijk Zulte gecontacteerd worden via Sofie Dierick op 09/380.15.25 of natuurlijk.zulte@busmail.net

22:26 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-04-06

Natuurlijk Zulte vzw roept op: Telefoongids hoeft niet

Natuurlijk Zulte vzw roept op: Telefoongids hoeft niet

Wie niet langer jaarlijks de nieuwe telefoongids op papier wil ontvangen, kan dat voortaan eenvoudig aanvragen via telefoon of e-mail. Geïnteresseerden kunnen bellen naar 0800/98022 of mailen naar gids@belgacom.be.

Telefoonnummers kan je heel gemakkelijk on-line opzoeken:

www.1207.be

www.goudengids.be

10:00 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-06

15 april Nationale mussenteldag. Doe mee!

 

Doe mee: tel onze Huismussen op zaterdag 15 april    

Herinnert u zich nog de 'Nationale Mussenteldag' van vorig jaar? Herinnert u zich dan ook nog dat die letterlijk in het water is gevallen? Het was koud, het regende pijpenstelen van ’s ochtends tot ’s avonds en de tellers, noch de mussen hadden zin om buiten te komen. Maar, zoals het nu eenmaal hoort met tradities, Vogelbescherming Vlaanderen organiseert ook dit jaar - in samenwerking met het Departement Biologie van de Universiteit Gent - een mussenteldag, nl. op zaterdag 15 april. Iedereen weet ondertussen dat het niet goed gaat met Passer domesticus. De achteruitgang van dit alom gekende vogeltje is trouwens een fenomeen dat zich niet alleen manifesteert in Vlaanderen, ook in de rest van Europa gaat het bergaf met deze straatbengel. En iedereen begint ze nu echt wel te missen...

 

Doe mee zaterdag en tel onze mussen!
Vogelbescherming Vlaanderen richt daarom opnieuw een algemene oproep tot iedereen die in zijn tuin of rond zijn huis mussen hoort tsjilpen. Deze enquête kan enkel slagen met de medewerking van uw medium. Zaterdag aanstaande worden er dus opnieuw mussen geteld in Vlaanderen. April is de uitgelezen maand om het aantal tsjilpende mussen te inventariseren. Nu al tsjilpen de mannetjes dat het een lieve lust is. Tellen gebeurt best in de voormiddag omdat de mussen dan het meest actief zijn. Meer informatie over dit project, een duidelijke tekening van een mannetje en vrouwtje Huismus en het typische getsjilp van het huismusmannetje vind je op onze speciale mussenpagina.

Hoe tellen (klik hier)?

Registratiekaart klik hier.

17:37 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |