16-05-06

De compostmeesters van Natuurlijk Zulte geven compostdemo op zondagsmarkt Zulte

De compostmeesters van Natuurlijk Zulte geven compostdemo op zondagsmarkt Zulte
 
De helft van ons huisvuil bestaat uit keuken- en tuinafval. Het selectief ophalen en grootschalig composteren van groenten-, fruit- en tuinafval is zeer duur en eigenlijk niet nodig. Door het zogenaamde G.F.T. thuis te verwerken, houden we de kringloop kort en dalen de kosten van afvalverwerking gevoelig. En wat meer is: in plaats van afval, oogsten we na enkele maanden kwaliteitsvolle compost!

Sommigen beschouwen het composteringsproces als een vieze bedoening die niet thuis hoort in een moderne tuin ... Niets is minder waar! Het compostvat maakt thuiscomposteren zeer toegankelijk voor een breed publiek. Het is proper en hygiënisch, absoluut niet moeilijk, en past ook in een kleine tuin.
Juni compostmaand
Uniek project:  compoststand zondagsmarkt Zulte
De compostmeesters Sofie Dierick en Ives Claeys organiseren  op 11/06 een demovoormiddag op de zondagsmarkt in Zulte.    Met dit project willen we de drempel voor geïnteresseerde, toekomstige composteerders verlagen om informatie of hulp te vragen.
Reeds enkele jaren merkt Natuurlijk Zulte vzw op dat de drempel voor de bewoners te hoog is, om de compoststand van onze compostmeesters te bezoeken op het containerpark te Machelen.   Dit is en blijft nog steeds mogelijk iedere 3de zaterdag van de maand.
 
Op de stand (trailer die ter beschikking werd gesteld door transportfirma G.Snel Logistics Belgium uit Deinze) zullen de compostmeesters de vele vragen van geïnteresseerden beantwoorden.    Ook zal er een demonstratie zijn van de verschillende technieken voor thuiscomposteren.   Daar zullen de bezoekers kennis kunnen maken met zowel compostvaten en  compostbakken.  Voor mensen die geen tuin hebben is er de wormenbak.   
 
Voor de allerkleinsten, voorzien de compostmeesters van Natuurlijk Zulte VZW een schminkstand.     Iedere bezoeker krijgt een zakje van 10 liter compost en maakt kans op een gratis compostvat.   Er zal ook gezorgd worden voor een muzikale sfeer.
 
 
De compostmeesters staan klaar voor U:
Lespaketten voor lagere scholen
Sinds kort is Natuurlijk Zulte vzw ook gestart met het geven van compostlessen voor lagere scholen.    Daar geven de compostmeesters, Sofie en Ives uitleg over composteren.   De kinderen maken dan ook kennis met de verschillende diertjes die helpen bij het composteringsproces in levende lijve.   Daarbij maken ze gebruik van de compostkoffer, met loepes, potjes, een doorsnede van een compostvat, en de wormenbak.
 
Huisbezoeken
De compostmeesters doen ook aan huisbezoeken, om mensen met problemen te helpen hun compostvat terug in orde te krijgen.    Opzetten van een compostvat is eveneens mogelijk.    Dit kan enkel op afspraak.
 
Composteren een kinderspel: de compostmeesters op Roefel
Op 24 juni neemt Natuurlijk Zulte vzw deel aan Roefel.   De kinderdag bij uitstek.    De kinderen kunnen dan kennismaken met alles wat met composteren te maken heeft.  Ook daarvoor maken de compostmeesters gebruik van de compostkoffer.
Meer info volgt later.
 
voor meer info
Natuurlijk Zulte VZW
Dierick Sofie,
Zandweg 21
9870 Machelen-zulte
09/380.15.25

21:22 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.