11-01-07

 Voeren en Beloeren telweekend 3 & 4 februari 2007

ac1bannervoerenenbeloeren

Voeren en Beloeren telweekend 3 & 4 februari 2007

Op 3 & 4 februari 2007 organiseert natuurpunt een telweekend.  Dan tellen we met zijn allen onze tuinvogels.   Natuurlijk Zulte vzw, roept hierbij alle  leden op om deel te nemen aan de telling.  

De brochure voeren en beloeren, kunt u vanaf volgende week verkrijgen bij: Natuurlijk Zulte vzw, Zandweg 21, Machelen    09/380.15.25

De resultaten kunnen ook telefonisch doorgegeven worden, dan doen wij het nodige voor u.

 

Download de brochure (.PDF, 390kb), binnenpagina met foto's van tuinvogels.


Hoe tellen?

Na het voederen een half uurtje of iets langer tellen levert reeds genoeg gegevens op om een goed beeld te vormen van de vogelrijkdom in je tuin.
Noteer per soort het grootste aantal dat je op hetzelfde moment hebt geteld op of nabij de voederplaats.
Een voorbeeld: op 5 februari zie je op 9u34 drie koolmezen op de plank, op 9u58 vier op de plank en 1 aan de vetbol, op 10u geen en op 10u13 vier. In dit geval vul je op het formulier naast koolmees het getal vijf.
Je hoeft niet op beide dagen waar te nemen! Maar het mag.
Noteer ook soorten die niet in de lijst van 20 vogelsoorten op het formulier voorkomen als ze de voederplaats bezoeken. Die lijst van 20 is enkel een hulpmiddel om snel de waarnemingen te noteren.

 

22:53 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Bezoek uit het Hageland Stormweer ? Kom je even ontspannen in mijn tuin, tenminste als je zin hebt natuurlijk. En o ja, uw blog is boeiend om te bezoeken. Nog een prettig (woeste) donderdag.

Gepost door: Tuingenieter | 18-01-07

Bezoek uit het Hageland Kom je even ontspannen, tenminste als je zin heeft natuurlijk. En o ja, uw blog is boeiend om te bezoeken. Nog een prettig (droog ?) weekend !

Gepost door: Tuingenieter | 26-01-07

De commentaren zijn gesloten.