07-08-07

 


 

Juni Compostmaand 2007 : Wriemelende diertjes in het compostvat

ANTWOORD OP DE SCHIFTINGSVRAAG :

Vlamingen ontdekken de voordelen van thuiscomposteren
tijdens Juni Compostmaand
“Het leven in de compostbak: de micro-organismen en diertjes die het GFT-afval rustig omzetten in kwaliteitsvoedsel voor de bodem” … dat was het motto van de vierde  Juni Compostmaand, georganiseerd door Vlaco vzw en de OVAM. Gedurende de hele maand juni werden meer dan 400 activiteiten georganiseerd door Vlaamse gemeenten, intercommunales en compostmeesters. Heel wat Vlamingen volgden demonstraties en workshops of bezochten tentoonstellingen rond composteren.
Enkele reacties van deelnemers :
"Ik vond het bijzonder interessant en wist niet dat thuiscomposteren zo makkelijk was. Bovendien kan ik beroep doen op de compostmeester in mijn gemeente. Hij helpt me op de juiste weg…"
"Ik dacht dat een compostvat zou stinken. Maar nee, ik heb hier ontdekt dat compost een droge substantie is, die ruikt naar bosgrond."


Alle activiteiten hadden één gemeenschappelijke noemer. Net zoals vorig jaar waren er opnieuw duizend gratis compostvaten te winnen.  Iedereen die deelnam aan een activiteit tijdens de Juni Compostmaand kreeg een krasbiljet cadeau met een wel héél toepasselijke schiftingsvraag : hoeveel wormen zitten er in 5l halfverteerde compost? Wel, op 1 juli hebben wij ze één voor één geteld en er zaten maar liefst 189 wormen in de halfverteerde massa én in de kluitjes met verteerde resten.

De OVAM en Vlaco vzw zijn opgetogen over het succes van Juni Compostmaand. Karina De Beule, woordvoerster OVAM : “Dankzij dit initiatief hebben we opnieuw heel wat Vlamingen kunnen sensibiliseren rond thuiscomposteren. Met 33% Vlamingen die thuiscomposteren heeft Vlaanderen al een topaantal thuiscomposteerders in Europa, maar de opzet van de OVAM en Vlaco vzw is dit aantal nog te verhogen om zo de afvalberg te verkleinen."

12:05 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Prachtig blog.. Uw blog is gewoon prachtig en uitnodigend om zeker nog terug te komen. Nog een prettige dag! Groetjes en tot blog.

Gepost door: Tuingenieter | 16-08-07

De commentaren zijn gesloten.