06-10-09

Tegen De Lamp in Zulte

Dimitri Leue, Jonas Van Geel, Steven Vromman en Antoon Offeciers met Tegen de lamp (theater) in Zulte.

Dimitri Leue doet het opnieuw: een ecologisch verantwoorde theatervoorstelling maken. In mei 2008 was hij bij te gast in CC De Schakel met Don Kyoto. In oktober 2009 speelt hij in de Gaston Martenszaal (kerk Zulte) zijn nieuwe voorstelling.

vzw Natuurlijk Zulte organiseert op 23/10 (20u), in de maand van de energiebesparing, het ecologisch theaterstuk Tegen de Lamp van Dimitri Leue en Low Impact Man Steven Vromman.

Don Kyoto was Dimitri Leues eerste ecologische project. De goesting naar meer was er en ook acteur Jonas Van Geel had zin in een theaterfeest met groene inslag.
De kostuums zijn gerecycleerd, het decor is composteerbaar, de muziek is akoestisch, het licht is eco en het transport gebeurt op koolzaadolie. Maar om er zeker van te zijn dat de inhoud ook ‘groen’ is, nodigen de klimaatvriendelijke theatermakers elke avond een ecologische klepper uit. Steven Vromman, aka Low Impact Man, is één van de gasten die meegetrokken wordt in deze ondergrondse theatervoorstelling. Diep in een grot hebben drie personages exact één uur de tijd om een wens te bedenken die alles kan veranderen.

 

 

Centraal in het stuk staat de zoektocht naar een bijzondere lamp. Wie de lamp vindt mag een wens doen, een wens die zeker in vervulling zal gaan. Maar welke wens kan de oplossing bieden voor de problemen van onze wereld? Of halen persoonlijke verlangens toch de bovenhand? Het laat je vast niet onberoerd.

 

      

Meer info en kaarten: Sofie Dierick – 0479/29.60.64 – Zandweg 21 9870 Machelen Zulte  -
www.natuurlijkzulte.net -
www.tegendelamp.be 

Kaarten te verkrijgen bij:

Sofie Dierick: 0479/29.60.64 - www.natuurlijkzulte.net

 

Vrijdag 23 oktober 2009, 20 uur
Gaston Martenszaal Zulte
10€ leden  - 12€ niet leden

IN DE RAND

Dimitri Leue (18 april 1974) is een Vlaamse acteur.

Hij acteerde in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: Omelette a la flamande, De vliegende doos, De liegende doos, Lange nacht, Windkracht 10, Vergeten straat, Shades, Het Peulengaleis, 10 jaar leuven kort, Bedankt voor de zalm, Team Spirit, Team Spirit - de serie, Team Spirit 2 en Team Spirit - de serie 2.

Leue is ook lid van de theatergroep De Kakkewieten samen met Pieter Embrechts en Tine Embrechts. Samen met zijn goede vriendin Tine Reymer heeft hij verschillende kindertheatervoorstellingen opgevoerd.

Leue is ook een schrijver. Van theater ('Het Kleine Sterven, Maura, Zee-majeur, Zee-Mineur, Azen, Sinds de komst van Sint San, In de naam van Sebastiaan, De Blinde koning, Kumari, Nonkel Eddy), televisie ( Teamspirit (de serie), film (Team Spirit II) en boeken ( 'Lodewijk, de koningspinguïn', 'Even gelukkig', 'Zarah of de vogels komen terug uit het Zuiden'.).

Samen met Pieter Embrechts en Kristoff Leue, zijn broer, maakte hij W@=D@, een crossmediaal(theater, televisie, magazine, website) project over andere culturen. ( India, Mali, Mexico en China). Sinds kort kan je Dimitri ook horen in het ketnet-programma Kika en Bob. Hij geeft vele nevenpersonages een stem.  Leue is getrouwd en samen met zijn vrouw heeft hij twee kinderen, een zoon, geboren in 2002 en een dochter, geboren in 2004.  Dimitri Leue volgde zijn secundair in het Onze-Lieve-Vrouwe-van-Lourdes-College (OLVE) te Edegem/Mortsel.  Dimitri Leue gaat tegenwoordig rond als Don Kyoto in een one-manshow over het milieu. Met een bakfiets fietst hij doorheen Vlaanderen om mensen bewust te maken dat iedereen een invloed heeft op het milieu.


Steven Vromman leefde gedurende zes maanden op een manier die zo weinig mogelijk impact op het milieu uitoefende. Canvas toonde in december 2008 een driedelige documentaire waarbij ze de Low Impact Man op de voet volgden.
Meer info:
www.lowimpactman.be 

 

17:57 Gepost door Sofie Dierick / Natuurlijk Zulte VZW in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |